Naam van Biebauw veelvuldig gescandeerd... door fans tegenstander: "Daarvoor speel je voetbal"


Foto: © photonews 08 september 2019 12:35

Het was nogal een avondje voor Wouter Biebauw aan Den Dreef. Hij deed zijn best om een grotere afstraffing te voorkomen, maar kreeg wel vier treffers om de oren. Tot groot jolijt van de Leuvense spionkop, dat hem na de pauze wat ging jennen. Al ging er ook wel appreciatie van uit.

Of het nu was met gezangen à la 'Allez Biebauw, chante avec nous' of met 'Merci Biebauw': de doelman van Roeselare had de boodschap wel begrepen. De thuissupporters amuseerden zich kostelijk voorbije zaterdag. Het was ook wel vanuit een vorm van respect - bleek uit het applaus na de match - en dat was wederzijds.

Goede band met OHL-fans

"Die van Leuven zijn nog niet vergeten dat ik met Mechelen hier eens kwam spelen in de play-offs tijdens verbouwingen aan het eigen stadion", merkt Biebauw op. "Ik heb een goede band met de supporters van OHL. Ik hou er vaak een positief gevoel aan over als ik hier kom spelen."

De West-Vlaming vindt het dus hoegenaamd niet vervelend. "Daarvoor speel je voetbal en train je elke dag. Het is leuk als ze uw naam scanderen, ook al is het dan door fans van de tegenstander. Ik kan op die momenten enkel naar mezelf kijken en doen wat ik kan. Het is leuk dat ze mijn werk appreciëren."

Thuis de punten pakken

Het maakt de zware nederlaag voor Roeselare er wel niet minder bitter door. "Er was veel aarzeling. Bij elke bal die tussen de twee gespeeld werd, dacht de ene: de andere zal het wel doen. Dat krijg je met veel spelers die elkaar nog niet goed kennen. We zullen vooral thuis onze punten moeten pakken."

1e klasse B \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.