Schuermans ziet OHL in bepaald aspect van het spel steeds beter worden: "Deze kwaliteit moeten we blijven brengen"


Foto: © photonews 08 september 2019 15:04

OHL heeft de voorlopige leidersplaats in eerste klasse B niet enkel te danken aan het scorend vermogen. Ook de defensieve stabiliteit mag gezien worden. Kenneth Schuermans bijvoorbeeld speelde tegen Roeselare een beresterke partij en zorgde mee voor de clean sheet.

Na de klinkende 4-0 werd er duchtig gefeest in Leuven. "Na zo'n overwinning mag dat wel. Iedereen heeft goed gespeeld en we hebben onze momenten gepakt. Het is des te fijner. Deze kwaliteit moeten we blijven brengen. De groep steekt goed in mekaar. De mentaliteit is er, dat hebben we al kunnen tonen."

In het slot van de match schrok het Leuvense publiek zich een hoedje: Schuermans rukte zelfs mee op naar voren. "Het was niet per se dat ik mijn doelpuntje wou meepakken. Ik onderschepte de bal, kon inspelen en zag ruimte om in te lopen. Doordat ik mee naar voren ging, kwamen we in een overtal terecht. We hadden zo drie van onze spelers tegen twee van hun verdedigers."

Betere uitvoering van laatste pass

Die situatie speelde OHL niet goed uit, maar het is in de zone van de waarheid wel al veel sterker geworden. "Voetballend deden we het in Westerlo al veel beter dan tegen Virton, maar de laatste pass kwam te weinig aan. Dat doen we de laatste weken veel beter. Als we zo blijven voetballen en kansen creëren, dan volgen de goals vanzelf."

1e klasse B \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.