Groep C: Duitsland pakt met de nodige moeite drie gouden punten bij Noord-Ierland

09 september 2019 22:39

Groep C is als het ware de poule des doods met Duitsland en Nederland. Deze twee Europese toplanden stonden voor de speeldag echter niet aan de leiding. Het was Noord-Ierland dat hen vooraf ging.

Noord-Ierland was de verrassende groepsleider met 12 op 12 en mocht op die manier Duitsland ontvangen. Zoals verwacht eisten de Noord-Ieren de bal niet op, maar gaven ze ook nauwelijks kansen weg. Net na de pauze stond de 0-1 via linksback Marcel Halstenberg dan toch op het scorebord. Noord-Ierland kon geen grote kansen meer bijeen voetballen en moet zo de leiding in de groep aan Duitsland laten. 

Ronald Koeman koos bij Nederland voor onder meer Donyell Malen en Davy Pröpper in de basis. Oranje was voortdurend de betere ploeg en Ryan Babel maakte net na het openingskwartier de 0-1. Na de rust kon Babel nog een keer scoren en zo was de wedstrijd ook meteen gespeeld. In het slot duwde Memphis Depay de 0-3 nog tegen de netten en gaf hij een assist voor de 0-4 van Wijnaldum. De volgende wedstrijd voor Nederland is een hele belangrijke thuis tegen de Noord-Ieren.

1. Duitsland   5 - 12

2. Noord Ierland   5 - 12

3. Nederland   4 - 9

4. Wit-Rusland   5 - 3

5. Estland   5 - 0 

Arjen T'Sjoen

Bundesliga \\ Nederland \\ Estland \\ Noord-Ierland \\ Duitsland
 
 
Reacties.