Kritiek op Vreven neemt toe: "Vorig seizoen nog niet vergeten" & "Dat zijn nu eenmaal de wetten van het voetbal"

09 september 2019 15:01

Iedereen die zich betrokken voelt bij Beerschot had zich de seizoensstart wellicht iets anders voorgesteld. De Kielse Ratten hebben zeven punten na vijf speeldagen en zijn op achtervolgen aangewezen. Ondertussen is er ook al kritiek op trainer Stijn Vreven.

We legden ons oor te luister bij Frank De Lee van ‘Supportersclub 1914’ en die vindt dat er nog geen man overboord is.

We kunnen toch een beetje van een gemiste competitiestart spreken. Zie jij het nog goed komen?

De Lee: “Ik denk het wel. We zijn vijf speeldagen ver en we moeten in de eerste periode nog minstens een keer tegen elke ploeg spelen. Vorig jaar zijn we ook slecht gestart en deden we volop mee voor de prijzen. Het schip is zeker nog niet gezonken.”

De eerste zondebok bij mindere resultaten is natuurlijk de trainer. Is de kritiek op Stijn Vreven terecht?

De Lee: “De coach heeft volgens mij toch enige medezeggenschap gehad in het samenstellen van de kern. Dan moet je het laten renderen en dat is voorlopig niet het geval. Anderzijds moesten we zaterdag wel zes basisspelers missen, dat is niet niks. Maar dan moet je op een dubbele bezetting kunnen rekenen …”

Zaterdag hoorden we ook voor het eerst ‘Vreven buiten’ uit het Beerschot-vak rollen. Hoe serieus moeten we dat nemen?

De Lee: “Er wordt nogal snel om het ontslag van een trainer geroepen. Dat zijn de wetten van het voetbal. Kijk maar naar De Boeck bij Lokeren. We mogen natuurlijk ook niet vergeten wat voor een prachtseizoen we vorig jaar doormaakten. Gestrand in de promotiefinale en amper verloren.”

Het probleem zit ‘m onder meer in de doelpuntenproductie. Hoe verklaar je dat?

De Lee: “Het is duidelijk dat het vizier van Placca en Noubissi nog niet goed staat afgesteld. Normaal gezien zijn we ook goed op stilstaande fases, maar dat lukt nu ook niet meer.”

Om af te sluiten, het kan snel keren in 1B. Het is misschien een cliché, maar het is wel waar, toch?

De Lee: “Klopt. Zoals ik al zei, we hebben nog een terugronde in die eerste periode. De resultaten moeten nu wel gaan komen en dan moeten de spelers eerst eens voor de spiegel gaan staan. Er zijn geen excuses meer. Een 6 op 6 is aan de orde. Het is nu nóg meer van moeten.”

1e klasse B \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.