Groep E: Bijzonder zuur puntenverlies voor Kroatië, Slowakije boekt belangrijke uitzege

09 september 2019 22:40

In groep E stonden er enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Kroatië ging op bezoek bij Azerbeidzjan en groepsleider Hongarije nam het op tegen het Slowakije van Marek Hamsik en co.

In de vooravond speelde Kroatië op het veld van Azerbeidzjan. De Kroaten kwamen al vroeg op voorsprong via een strafschopdoelpunt van Luka Modric. De Vatreni waren de hele wedstrijd de betere ploeg, maar gaven in het slot toch nog een doelpunt weg. De ingevallen Tamkin Khalilzade maakte de gelijkmaker.

Daarnaast speelde groepsleider Hongarije thuis tegen Slowakije. In een gelijkopgaande eerste helft hadden beide ploegen kansen. Vijf minuten voor rust zette Robert Mak de belangrijke 0-1 op het bord. Na de pauze ging het snel. Hongarije maakte gelijk (Szoboszlai), maar nauwelijks een paar minuten later stond Slowakije alweer op voorsprong via Bozenik. Hongarije kon niet meer terugkeren en dus pakte Slowakije drie gouden punten.