Groep G: Polen en Oostenrijk delen de punten, Slovenië doet in het absolute slot een zaakje

09 september 2019 22:46

In Groep G stonden er drie wedstrijden op het programma. De spanning is er nog te snijden want Polen, Oostenrijk, Slovenië, Israël en Macedonië staan allemaal vlakbij elkaar.

De topwedstrijd was die tussen Polen en Oostenrijk. In de eerste helft schoten beide landen via Arnautovic (Oostenrijk) en Grosicki (Polen) op de paal, maar een doelpunt viel er niet. In de tweede helft was er niet veel meer te zien en zo moesten ze allebei vrede nemen met een punt. Polen blijft op die manier groepsleider, Oostenrijk zakt naar plek drie.

Slovenië nam het thuis op tegen Israël. In een potige wedstrijd kwamen de Slovenen vlak voor de pauze op voorsprong via Verbic. Net erna maakte Israël gelijk dankzij Bibras Natcho. Israël kwam nadien zelfs op voorsprong dankzij Eran Zahavi, maar dat duurde niet lang want Roman Bezjak maakte weer gelijk. In de extra tijd was daar opnieuw Verbic die de 3-2 maakte, Slovenië staat op die manier plots op plek twee in de poule.

Macedonië had nog een waterkansje op het EK, maar moest dan wel winnen op het veld van hekkensluiter Letland. Dankzij veteraan Goran Pandev was het al snel 0-1 voor Macedonië en enkele minuten later verdubbelde Enis Bardhi de score. Macedonië neemt het op 10 oktober nu thuis op tegen nummer twee Slovenië.

1. Polen   6 - 13

2. Slovenië   6 - 11

3. Oostenrijk   6 - 10

4. Israël   6 - 8

5. Macedonië   6 - 8

6. Letland   6 - 0