Groep I: Rode Duivels zijn oppermachtig en gaan naar het EK, Rusland wint in het diepe slot

09 september 2019 22:37

Groep I is uiteraard die van onze Rode Duivels. Na een uitstekende wedstrijd versloegen ze Schotland en staan ze met 18 op 18 ruim aan de leiding. Verder kwam ook nog kwartfinalist op het voorbije WK Rusland in actie.

Rusland kreeg Kazachstan over de vloer en had het lang erg moeilijk met de nummer drie uit de poule. De Russen schoten liefst 16 keer op doel, maar konden toch geen doelpunt maken. In het slot van de wedstrijd kwam dan toch de beloning. WK-held Mario Fernandes schoot de 1-0 op assist van Golovin tegen de netten. Rusland lijkt op die manier zo goed als zeker van een plek op het EK.

San Marino speelde voor de tweede keer op een paar dagen thuis en mocht nu Cyprus ontvangen. De Cyprioten hadden het makkelijker dan onze Rode Duivels en stonden na nauwelijks 2 minuten op voorsprong via Kousoulos. Net voor de pauze had Cyprus zekerheid dankzij Papoulis. De tweede helft was een maat voor niks. Cyprus maakte op de counter via nog eens Kousoulos en Artymatas twee extra doelpunten.

1. België   6 - 18

2. Rusland   6 - 13

3. Kazachstan   6 - 8

4. Cyprus   6 - 7

5. Schotland   6 - 6

6. San Marino   6 - 0