Clubicoon is zeker van zijn zaak: "Als het stadion er staat, slaat Club Brugge een kloof die niet meer te overbruggen is"


Foto: © photonews 10 september 2019 07:46

Leo Van der Elst is een clubicoon van blauw-zwart. Hij is er nu ook trainer van de vrouwenploeg en doet tijdens matchen ook de presentatie. Hij volgde van dichtbij de opmars van Club Brugge en is zeker dat het werk van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hen een voorsprong heeft gegeven.

Van der Elst meent dat het moeilijk wordt om Club nog bij te benen. "Ik zeg niet the sky is the limit maar we zijn momenteel op àlle vlakken voorsprong aan het nemen op alle andere clubs in België", zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

"Club is veel meer dan een bedrijf geworden, heeft nu een perfect evenwicht gevonden. Die mannen (Verhaeghe en Mannaert) wisten ook perfect waar ze mee bezig waren. Het was continu bijsturen, almaar beter willen worden, almaar uit de fouten leren."

Het oefencomplex in Westkapelle staat er al, nu nog het nieuwe stadion. "Wat intussen is neergezet, is waanzin. Als nu ook nog het nieuwe stadion er komt, dan slaat Club Brugge een kloof die nooit meer te overbruggen zal zijn, denk ik. Vanuit een heel andere visie dan die van Anderlecht bijvoorbeeld. De constructie-Kompany lijkt mij heel zwaar. Alle respect, maar speler/manager...? Een speler heeft rust nodig én coach ben je 24 uur op 24, het kan volgens mij gewoon niet."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.