'Iedereen is bang van Westerlo'? Stabiliteit ten top in de Kempen

10 september 2019 15:03

Westerlo zette zich zaterdag aan de leiding in 1B na de 2-0 tegen Beerschot en kreeg later nog gezelschap van OHL. "Iedereen is bang van Westerlo" knalde na de match uit de boxen van de kleedkamer. Die oorworm zal ons nog blijven 'lastigvallen' als de Kemphanen het zo goed blijven doen.

Bob Peeters en de zijnen begonnen niet met torenhoge ambities aan het seizoen, maar pronken nu wel met vier overwinningen op vijf op de gedeelde leidersplaats. Overgaan is (nog) geen must. Over de nederlaag tegen Virton wordt in de spelersgroep gesproken als een "uitschuiver" of een "accident de parcours".

Stabiliteit

Stabiliteit is misschien wel de meest bepalende factor in dit verhaal. Vorig jaar verkoos Bob Peeters een langer verblijf in de Kempen boven een avontuur bij Waasland-Beveren. Een slimme keuze, gezien de huidige situaties van beide clubs. In december zal hij twee jaar aan de slag zijn bij KVC Westerlo.

Peeters werkt ook al lang met dezelfde spelersgroep. Vergeleken met vorig seizoen was alleen doelman Berke Özer nieuw in de ploeg tijdens de match tegen Beerschot. Christian Brüls kwam ook pas in februari bij de groep aansluiten, maar hij was vorig seizoen al belangrijk voor de club.

De belangrijkste vertrekkers -Ghandri, Corstjens, Rommens en Naessens- zijn spelers wiens contract niet werd verlengd, dus het bestuur is niet over een nacht ijs gegaan. Van de weinige nieuwkomers stond alleen de doelman tussen de lijnen. Keita en Remmer vielen in en op de geblesseerde Vetokele is het nog even wachten.

Het collectief

Westerlo heeft ook niet de beste individuele spelers in 1B. Verliezend coach Stijn Vreven gaf dat zaterdag ook aan. Zijn “kwalitatievere kern” ging ten onder tegen een “uitstekend collectief dat weet hoe je een match in 1B moet aanpakken”.

Niets moet en alles mag in de Kempen. Het cliché wil dat de Kemphanen het nu match per match gaan bekijken. De periodetitel is dus (nog) geen doel op zich, al is het uiteraard wel mooi meegenomen.

Voor de muziekliefhebbers onder ons:

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Westerlo
 
 
Reacties.