Vincent Kompany: Speler, trainer en woensdag ook weldoener

10 september 2019 15:51

Het aftellen naar de Testimonial Game van Vincent Kompany kan bijna stoppen. Nog een nacht slapen en een pak ex-ploegmaats van de City-legende neemt het op tegen een selectie van Premier League All Stars. Uiteraard mogen we de hoofdzaak van dit treffen niet vergeten: Tackle4MCR.

Tackle4MCR is het goede doel waarnaar de opbrengst van deze benefietwedstrijd zal gaan. Het is een samenwerking tussen de voormalige aanvoerder van Manchester City, de club zelf en Andy Burnham, de burgemeester van Manchester.

Voor de daklozen

Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de daklozen in Manchester. De Testimonial Match is niet het enige initiatief van Tackle4MCR. In februari werd er een galadiner georganiseerd met gastoptreden van Noel Gallagher. Dat bracht 216.000 pond in de lade.

De Testimonial Match is voor vele City-fans een uitgelezen mogelijkheid om een gepast afscheid te nemen van hun held die tien seizoenen lang de clubkleuren heeft verdedigd. Bovendien tekenen tal van andere toppers present. 

Dit zijn de teams:

Manchester City Legends, met Guardiola als coach:

Joe Hart, Costel Pantilimon - Vincent Kompany, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy - Nigel De Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner - Craig Bellamy, Sergio Aguero, Mario Balotelli, Benjani

Premier League All-Stars XI, met Roberto Martinez als coach:

Edwin van der Sar, Shay Given - Phil Neville, Gary Neville, John O’Shea, Wes Brown - Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas - Thierry Henry, Robin van Persie

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City
 
 
Reacties.