Peru klopt Brazilië in heruitgave van Copa América-finale

11 september 2019 08:45

Dinsdagnacht nam Brazilië het in een oefenwedstrijd op tegen Peru in Los Angeles. Brazilië had al 17 wedstrijden op rij niet meer verloren en ging uiteraard ook nu weer voor de overwinning.

De laatste nederlaag dateert namelijk al van de kwartfinale op het WK in Rusland tegen onze Rode Duivels. De Brazilianen begonnen aan de wedstrijd zonder sterspelers Neymar, Dani Alves en Thiago Silva.

In de eerste helft was Peru minstens zo goed als Brazilië en aan de rust stond de logische 0-0 nog op het bord. Na de pauze kwam Neymar tussen de lijnen, maar ook zijn inbreng zorgde niet echt voor beterschap. Het was zelfs het verrassende Peru dat uiteindelijk met de zege ging lopen. Abram kopte een vrijschop voorbij Ederson in doel. Een kleine revanche dus voor Peru dat in juli nog de finale van de Copa América verloor van datzelfde Brazilië.