José Mourinho staat te popelen om weer aan de slag te gaan en laat zich uit over eventueel aantreden als bondscoach


Foto: © photonews 12 september 2019 23:18

Sinds hij in december 2018 ontslagen werd bij Manchester United, heeft José Mourinho zich vooral laten gelden met analyses. De Portugees liet zich wel al ontvallen dat hij klaar is om terug trainer te zijn en dat heeft hij nog eens herhaald op een evenement van de Spaanse voetballiga.

Er zijn wel een aantal dingen veranderd voor de toptrainer. "Ik kijk nu helemaal anders naar het voetbal, want ik heb de zomer voor het eerst als gewone supporter beleefd. Maar het is goed geweest, laat de vakantie nu maar stoppen", besluit de ex-coach van onder meer ManU, Chelsea, Real, Inter en Porto.

Die nieuwe uitdaging mag eraan komen, liefst bij een club en nog niet bij een nationale ploeg. "Dat bewaar ik liever voor het einde van mijn carrière. Het vuur en de passie van de eindronde tijdens zo'n EK of WK wil ik wel eens meemaken."

Liefst meerdere matchen per week

Alleen is er aan die functie voor hem een duidelijk nadeel verbonden. "Het werk dat in aanloop naar zo'n groot toernooi moet gebeuren, heb ik niet graag. Je speelt twee jaar lang kleine wedstrijden. Ik coach graag elke dag en speel liefst 2 tot 3 wedstrijden per week."

Premier League \\ Manchester United
 
 
 
Reacties.