🎥 Kompany haalt een schitterende anekdote over Yaya Touré en Sergio Agüero naar boven


Foto: © Photonews 12 september 2019 15:46

In zijn elf jaar bij Manchester City heeft Vincent Kompany tal van mooie momenten beleefd. Een van de absolute hoogdagen bij de blauwe club in Manchester was de eerste landstitel. Daarover had hij nog een sappige anekdote in petto voor aanvang van zijn afscheidsmatch.

“Ik kan het me nog zo voor de geest halen toen Yaya Touré voor de moeilijke uitwedstrijd tegen Newcastle, toen vierde in de stand, op het veld naar mij kwam om een praatje te doen”, straalde Vincent Kompany tijdens de persconferentie voor zijn Testimonial Match.

De groten staan op

“’Vinnie’, zei hij, ‘je hebt geweldig verdedigd en je speelde een fantastisch seizoen, maar vandaag is het aan mij om te schitteren’. Ik dacht toen bij mezelf: die jongen is gek. Maar hij scoorde toen twee keer.” City won zo de voorlaatste match van het seizoen met 0-2 en had alles in eigen handen om thuis tegen QPR de titel te pakken.

Het was de legendarische match waarin City in minuut 90 nog tegen een 1-2 achterstand aankeek en toch nog won. “Agüero kwam me voor de match hetzelfde vertellen als Touré, maar hij speelde barslecht. Toch scoorde hij in de toegevoegde tijd en zo schonk hij ons de titel. Aan zo’n momenten herken je de echte grote spelers”, besloot Kompany.

De ontlading na die winning goal was toen enorm. Herbekijk Agüero’s goal in onderstaand filmpje.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.