Waarom Anderlecht zich zal/moet plaatsen voor volgende ronde CL bij vrouwen

12 september 2019 10:29

De vrouwen van RSC Anderlecht nemen het donderdagavond in het Lotto Park op tegen BIIK Kazygurt uit Kazachstan. Aantrekkelijk is dat niet, maar het schept wel mogelijkheden.

Om te beginnen: BIIK Kazygurt mag zeker niet worden onderschat. Het team is al sinds jaar en dag de onverschrokken kampioen van Kazachstan en doet het ook dit jaar opnieuw prima met vooralsnog 34 op 36 in de competitie.

Het team heeft met onder meer Denesik, Holden, Kaplan en Rose enkele Amerikaanse vrouwen in de rangen die voor extra kwaliteit zorgen. Maar toch: Kazygurt is geen Manchester City, Lyon of Wolfsburg - verre van.

Anderlecht moet dan ook gewoon in staat geacht worden om het (simpel) te gaan halen van de Kazachen. De verre trip zal misschien geen deugd doen, maar in eigen huis moeten ze het donderdagavond eigenlijk al kunnen afmaken.

Vorig jaar verloor het team weliswaar nipt van Barcelona, het verloor uiteindelijk wel. Het jaar daarvoor raakten ze net voorbij Glasgow City en kregen ze twee keer een pandoering van Olympique Lyon te verwerken. 

Lotto Park

Het Lotto Park en de twaalfde man moeten de rest doen. De bezoekers zullen vooral komen verdedigen, omdat ze thuis veel sterker zijn dan op verplaatsing. Aan het ervaren paars-wit om dan ook de nodige zaken daar tegen in te brengen.

Anderlecht is dan wel zijn goalgetter kwijt met Ella Van Kerkhoven, in de plaats kwamen meerdere speelsters die een actie in huis hebben. Zij moeten het verschil zien te maken tegen Kazygurt en zo de poorten open zetten naar de volgende ronde.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.