Elias Cobbaut beleefde een magische avond: "Guardiola had me verwittigd dat ik snel zou invallen"


Foto: © photonews 13 september 2019 09:13

Woensdagavond speelde Elias Cobbaut een hele tijd mee in de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany bij Manchester City. De linksback was achteraf uiteraard bijzonder gelukkig.

Na enkele minuten voerde Pep Guardiola zijn tweede wissel van de avond door. De Argentijn Sergio Agüero ging naar de kant voor... Elias Cobbaut. De Mechelaar viel in als linksback en maakte de defensie met Pablo Zabaleta, Joleon Lescott en Kolo Touré compleet.

Cobbaut reageerde bij Gazet van Antwerpen op de ervaring: "Het was echt zot. Omdat er niet genoeg legends waren die zin hadden in een volledige match vroeg Vincent wie er allemaal wilde invallen. Ik stak meteen mijn hand op. In de kleedkamer vertelde Pep Guardiola dat ik als een van de eersten op het veld zou komen."

Tegen Gary Neville

De rechtstreekse tegenstander van Cobbaut was een hele tijd Neville: "Tot hij uitviel met een spierblessure. Daarna speelde ik tegen Kenny Saief. Mijn moeder en mijn vrienden waren helemaal door het dolle heen, ze hebben me allemaal foto's gestuurd. Dit is in elk geval een ervaring die ik voor de rest van mijn leven meeneem."

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.