De Preter had arrestatie van eigen ondervoorzitter niet zien aankomen: "Er is geen transparantie bijgekomen"

13 september 2019 11:35

De aanhouding van spelersmakelaar Christophe Henrotay maakt heel wat los in de voetbalwereld. Jesse De Preter zei al dat sinds Operatie Propere Handen het probleem eigenlijk nog groter is geworden. De voorzitter van BFFA geeft duiding bij die uitspraak.

"Ik bedoel dat het nog minder transparant is geworden", stelt Jesse De Preter in De Afspraak. "Je hebt een jaar geleden al die schandalen die naar boven komen door slechte regels, waar mensen met slechte intenties misbruik van maken. Er zijn een paar slechte regels die naar de prullenmand verdwenen zijn. Maar er is geen transparantie bijgekomen, wel onduidelijkheid."

Zolang dat het geval is, ligt een oplossing uiteraard niet voor de hand. "Er is geen reglement dat afdoende toelaat om controle uit te voeren en te sanctioneren." In de Belgian Federation of Football Agents verenigen makelaars zich net om betere regelgeving aan te reiken.

Eerste keer lid van BFFA verdacht

Ondervoorzitter van die vereniging is tot op heden... Christophe Henrotay. "Uiteraard wist niemand bij ons dat dat met Christophe zou gebeuren. Het is geen leuk dossier om geconfronteerd mee te worden. Het is de eerste keer dat een lid van BFFA erbij is."

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Lierse SK
 
 
Reacties.