Lokeren voelt zich bestolen na afgekeurde omhaal Van Damme: "Al twee weken op rij" & "Beetje komedie erbij"

13 september 2019 23:17

Lokeren legde veel gezonde vechtlust voor de dag tegen Westerlo en knokte terug na een achterstand. Het kwam na een omhaal van Jelle Van Damme op 2-1, maar de ref keurde het doelpunt af na een fout op doelman Özer. Een discutabele fase ...

Toegegeven, wij hadden er ook enkele herhalingen voor nodig om het te zien, maar Berke Özer had de bal wel degelijk in zijn twee handen vast toen de bal eruit werd getrapt. Met het blote oog niet zichtbaar en er was geen VAR aanwezig. Lokeren voelde zich achteraf dus wat bekocht.

"Ongeldig afgekeurd", bewaarde voorzitter Louis De Vries zijn kalmte na de partij. "Vorige week kregen we ook al een onterecht doelpunt tegen (hands tegen Virton bij de 1-0, nvdr) en nu dit weer. Dan ben je er vet mee als je excuses krijgt van het professionel referee department."

Glen De Boeck trad zijn voorzitter bij en de man van het afgekeurde doelpunt wou eerst de beelden bekijken voor hij zich erover uitsprak. Of toch niet? "Mijn gevoel zegt dat de keeper de bal niet klemvast had. Hij speelde het ook gewoon slim en deed er wat komedie bij. Maar 100% uitsluitsel kan ik er niet over geven tot ik de beelden heb gezien", besloot hij .

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo
 
 
Reacties.