Moeilijke avond voor Europese topclubs: Atletico Madrid met billen bloot, ook Bayern lijdt puntenverlies

14 september 2019 20:54

Een heel aantal van de Europese topclubs moet dit weekend de tenen uitkuisen om te kunnen zegevieren. In Engeland liep het voor Manchester City mis op het veld van Norwich (3-2). Atletico Madrid ging eveneens onderuit in La Liga en Bayern morste met de punten in de Bundesliga.

Atletico Madrid had na drie wedstrijden het maximum van de punten. De verplaatsing naar Sociedad maakte daar een einde aan. Atletico kwam niet bepaald denderend voor de dag en mikte slechts twee keer tussen de palen. Met twee doelpunten in een tijdsspanne van drie minuten werd het koud gepakt. Ødegaard en Monreal lieten Sociedad vieren.

Nadat Dortmund Leverkusen in de pan had gehakt, wisten ze bij Bayern München wat gedaan: gaan winnen in Leipzig. De vroege openingstreffer van Lewandowski zette de titelverdediger op het juiste spoor. Op slag van rust maakte Forsberg gelijk.

Leipzig verrassend leider

Bayern behield het grote veldoverwicht na de pauze, maar had moeite om daar echt iets uit te puren. Het bleef steken op 1-1 en zo is er na vier matchen toch een verrassende leider in Duitsland. Die heet niet Dortmund of Bayern, maar wel RB Leipzig, dat 10 op 12 pakte.

Kevin Vanbuggenhout

Bundesliga \\ La Liga \\ Bayern München \\ Real Sociedad \\ Atlético Madrid \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.