Bob Peeters al bij al tevreden met een punt: "Als we niet kunnen winnen, gaan we ook niet verliezen"

14 september 2019 08:40

Westerlo en Lokeren hebben de punten gedeeld na een niet zo spectaculaire pot voetbal. De Kemphanen hadden voor een groot deel van de match overwicht, maar maakten hun schaarse kansen niet af. Op het einde kwam Lokeren nog aandringen en zag het de winning goal worden afgekeurd.

In zijn analyse kon Bob Peeters zich wel vinden in de puntendeling. “In het veldspel hebben wij wel de betere kansen gehad, zoals de bal op de lat, die kopbalkans van Koné of de een-op-eensituatie met Gboho. Wij hebben geprobeerd om te voetballen, maar de eerste keer dat zij in onze zestien komen scoren ze”, liet de trainer van Westerlo optekenen.

Zij hebben er een veldslag van gemaakt, maar wel op een juiste manier

Westerlo was de betere ploeg totdat Lokeren meer lengte in de ploeg bracht met enkele wissels. “Het deed me wat aan het Britse voetbal van twintig jaar geleden denken, met die lange ballen en al die grote jongens in de ploeg. Ze beschikten over erg veel ‘power’. Ze hebben er een veldslag van gemaakt, maar wel op een juiste manier.”

Er werd dus flink wat strijd geleverd op het veld. “Als ploeg die vecht voor het behoud en die aan de supporters wil laten zien dat alle manieren om een wedstrijd te winnen goed zijn is dat hun goed recht. Uiteindelijk hebben we op het einde de knop omgedraaid en gezegd: ‘Als we niet kunnen winnen dan gaan we niet verliezen’”, vatte hij de match samen.

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo
 
 
Reacties.