Lokeren-voorzitter heeft het al gezien in 1B: "Het is een Mickey Mouse-competitie"

14 september 2019 12:36

Ook vrijdag was er weer geen overwinning te vieren voor Lokeren. Met een 2 op 18 dreigt ook dit seizoen weer kleurloos te worden. Voorzitter Louis de Vries is niet te spreken over de competitie.

Na het gelijkspel tegen Westerlo - een late treffer van Jelle Van Damme werd nog afgekeurd - was Lokeren-voorzitter Louis de Vries eens te meer niet tevreden. "We kunnen niet happy zijn als we onze resultaten bekijken", vertelt hij aan Sporza.

Niet enkel over zijn eigen ploeg is hij niet te spreken, de ganse Proximus League is voor Louis de Vries onaantrekkelijk. "Er moet dringend iets veranderen aan dit format. Maar de 1B-clubs zijn in de minderheid, dus is het niet eenvoudig om iets klaar te krijgen. Het is echt een Mickey Mouse-competitie."

1B is een echte Mickey Mouse-competitie -  Louis de Vries

Het wordt zaak voor Lokeren om zo snel mogelijk terug weg te geraken uit 1B. En dit zal geen eenvoudige zaak worden, beseft ook de Vries. "Elk jaar in 1B is een jaar te veel. Maar het wordt niet eenvoudig, want we strijden hier niet met gelijke wapens. Zes van de acht clubs in 1B zijn in handen van rijke buitenlanders. Bij ons is dat niet het geval. Wij hebben een pak minder financiële middelen, maar moeten dit proberen te compenseren met knowhow, een goed netwerk en vooral heel hard werken", besluit de opvolger van Roger Lambrecht.

Dennis Rosiers

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Westerlo
 
 
Reacties.