Heung-min Son wervelt tegen Crystal Palace, Manchester United heeft veel moeite met Leicester

14 september 2019 17:56

Na een flauwe 2 op 9 tegen Manchester City, Newcastle en Arsenal moest Tottenham Hotspur zich dringend herpakken. Crystal Palace, met Christian Benteke op de bank, kwam op bezoek.

In de eerste 25 minuten was Tottenham eigenlijk niet te stoppen. Met ruim 65 procent balbezit en heel wat kansen stond er al een 3-0 stand op het bord. Heung-min Son was ongrijpbaar en maakte twee doelpunten, Patrick van Aanholt zorgde ook nog voor een owngoal. Net voor de rust maakte de Argentijn Erik Lamela er  4-0 van.

Na de pauze begon coach Mauricio Pochettino te denken aan de Champions League wedstrijd tegen Olympiakos. Het offensief voetbal was wat verdwenen, na het uur viel Christian Benteke in bij de bezoekers. Doelpunten vielen er uiteindelijk niet meer.

Strafschop via Rashford

Manchester United kreeg met Leicester City een stevige tegenstander over de vloer. Na nauwelijks 6 minuten werden The Red Devils al in het zadel geholpen met een strafschop. Söyüncü tikte Rashford aan en die ging gretig liggen. Rashford zette de strafschop zelf om.

Na de pauze kwam Leicester via een vrijschop van Maddison nog dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging centimeters naast. Rashford mikte aan de overkant nog tegen de kruising. Man U pakt op die manier nog eens een overwinning en volgt op 8 punten van Liverpool.