Anderlecht heeft echt een groot probleem: "Ja, we komen te weinig in de box"


Foto: © photonews 15 september 2019 17:39

Sorry Anderlecht en al de believers die zeggen dat het voetbal zoveel beter is... Maar zo ga je weinig topmatchen winnen, zelfs de subtoppers worden een groot probleem. Je had niet eens een volledig hand nodig om de kansen te tellen die werden gecreëerd.

Ok, er stond nog steeds geen echte spits, maar zou Roofe het zoveel beter dan Chadli gedaan hebben? Anderlecht heeft altijd wel dat steriel balbezit, maar er vloeit bitter weinig uit voort. De backs komen geen enkele keer over de flankaanvallers en vanuit het middenveld is er te weinig infiltratie richting zestien.

Op het moment dat Antwerp na de rust besliste om zelf druk te gaan zetten en naar voor trok, was het over. Na tien minuten hadden er - zonder een uitstekende Van Crombrugge - drie of vier kunnen inliggen. Dat soort druk kan Anderlecht niet ontwikkelen. "We moeten meer in de box komen. We moeten zo'n wedstrijd beter managen", aldus Simon Davies.

Frustraties

Ook verdedigend, want de bal wegkeilen mag dan weer niet. En dan krijg je deze tegengoals. "We hebben ons niet aangepast aan hun pressing", zei Simon Davies achteraf. "We werden pas wakker na de goal, dat besef moet veel vroeger komen. Het is vooral frustrerend omdat we weer grote delen van de match wel goed waren."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.