Kleine Japanner bezorgt Antwerp drie punten tegen tien man van Anderlecht


Foto: © photonews 15 september 2019 16:24

Spanning en strijd, daarmee kon je Anderlecht-Antwerp best omschrijven. De ervaren bezoekers haalden hun gekende wapens boven, maar de jonkies van paars-wit lieten zich niet doen. Na de rode kaart voor Sambi Lokonga moesten ze echter plooien, met Koji Miyoshi als onverwachte held.

Steven Defour kreeg al bakken kritiek over zich toen hij speler was bij Anderlecht, maar nu hij bij Antwerp zit, konden ze zich in het Astridpark volledig laten gaan. Laszlo Bölöni had een hele week mist gespoten over een mogelijke basisplaats van de voormalige Rode Duivel. "Onwaarschijnlijk", klonk het. Zondag: gewoon in de elf.

Toen hij bij de eerste de beste overtreding verhaal ging halen bij ref Visser had hij het helemaal verkorven. Bij Anderlecht trouwens ook een verrassing: Luka Adzic - een paar maanden geleden nog afgeschreven - startte, waardoor Chadli naar de spitspositie verhuisde. Gelukkig was Chadli er, want tegen het heel ervaren Antwerp kon Anderlecht gezamelijk net geen 900 (897) profmatchen zetten, zonder Chadli waren dat er net geen 500. En Antwerp? Meer dan 3.000.

Irritante fouten

Dat zag je er ook aan. Antwerp moest achter de bal lopen bij momenten, maar eens paars-wit in de buurt van de zestien kwam, was er altijd wel dat kleine trekfoutje, dat ene trapje tegen de kuit,... Kleine en grotere fouten. Defour flirtte al snel met een tweede geel, maar Visser hield het allemaal goed onder controle. Een sterke match van de ref, want dit kon evengoed heel snel escaleren. 

De eerste helft werd geen groots schouwstuk. Een paar schuchtere schoten ja, maar centraal was er geen doorkomen aan voor Anderlecht. En laten ze daar net het meest proberen door te lopen... Tussen die twee torens van Antwerp kon Chadli ook weinig doen. Arslanagic en Hoedt hielden het dicht. Weeral te weinig via de flanken.

Geklungel

Tijdens de rust hadden er bij Anderlecht een paar kalmeringspillen geslikt in plaats van koffie gedronken. De hele verdediging bijvoorbeeld. Refaelov kreeg snel twee kansen en nadat Saelemaekers de bal in de voeten van Mbokani terugspeelde, miste de Israëliër zijn derde kans niet. Geklungel van de bovenste plank bij de thuisploeg!

Lamkel Ze en Mbokani, hoe gek ze soms ook zijn, haalden hun beste niveau boven. Het leek soms zoals vroeger op school als er een paar zesdejaars meespeelden met de tweedejaars... Beetje directer spelen in plaats van dat eindeloos breien dan maar. Sandler verstuurde een goeie diepe bal en Chadli kon met een achterwaartse kopbal Bolat in de lucht kloppen: 1-1.

Onverwachte held

Van Crombrugge moest wel twee supersaves bovenhalen om die stand te behouden. Antwerp leek er te gaan overlopen, zeker nadat Sambi Lokonga twee snelle gele kaarten na elkaar kreeg en Anderlecht nog een kwartier met tien verder moest. En het gebeurde ook. Nadat Vlap de bal tot twee keer toe niet weg kreeg, jaste de ingevallen Miyoshi de bal tegen de netten. De vierde nederlaag van het seizoen al voor Anderlecht. 

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.