Clement gooide systeem om in derby: "De backs stonden écht niet goed"


Foto: © photonews 15 september 2019 19:28

Neen, in de eerste helft tussen Cercle Brugge en Club Brugge liep het niet goed bij de 'bezoekers'. Cercle kreeg op de counter veel te veel ruimte en enkel een sterke Simon Mignolet hield blauw-zwart recht. Ook Clement zag de problemen.

"In de eerste helft creëerden we te weinig en kregen we counters tegen die te vermijden waren. Vandaag stonden de backs in de eerste helft niet goed", aldus Clement achteraf. Hij gooide zijn systeem om en ging in een 3-5-2 spelen. "We kunnen twee of drie systemen spelen, dus heb ik tijdens de rust enkele jongens van positie laten wisselen."

"Daardoor konden we toch de tweede en derde goal maken, al werd die laatste afgekeurd door de VAR wegens héél nipt buitenspel." De tactische flexibiliteit van Club Brugge kan hen ook op andere fronten helpen. "Voor de Champions League is dat een voordeel."

Uiteraard zijn er dingen die beter kunnen, het is nog maar september -Philippe Clement

"Woensdag wordt het een andere wedstrijd. Ik heb veel positieve dingen gezien in deze derby, maar uiteraard ook zaken die beter kunnen. Dat is niet meer dan logisch, het is tenslotte nog steeds het begin van het seizoen", sloot Clement af. Woensdag moet Club vol aan de bak tegen rechtstreekse concurrent voor de derde plek in de poule, Galatasaray.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.