Ruzie over correcte transferbedrag Raman: "Ze suggereren cijfers die er niet zijn"

16 september 2019 21:55

Deze zomer maakte Benito Raman de overstap van Fortuna Düsseldorf naar FC Schalke 04. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel zou Düsseldorf de transfersom mooier hebben doen uitschijnen dan ze in werkelijkheid is. De Duitse club reageerde, maar kreeg meteen een repliek van FC Schalke 04.

Der Spiegel was in een artikel bijzonder streng voor Thomas Röttgermann, de voorzitter van de raad van bestuur van Fortuna Düsseldorf. Hij liet aan de pers weten dat Schalke 13 miljoen euro betaalde voor Raman, maar dat zou niet kloppen. Het correcte bedrag zou rond de 6,5 miljoen euro schommelen.

Röttgermann zou de waarde van de gehuurde speler en de som bij een eventuele doorverkoop hebben meegeteld. In Düsseldorf ontkennen ze en spreken ze van een 'lastercampagne'. Intussen kwam ook Schalke met een reactie. De technisch directeur, Jochen Schneider, reageerde geïrriteerd: "Ik heb veel respect voor hen, maar hier heb ik geen woorden voor. Röttgermann houdt zich ten eerste niet aan de vertrouwelijkheidsclausule in het contract en hij vertelt niet eens de waarheid. Hij suggereert cijfers die er helemaal niet zijn."

Arjen T'Sjoen

Bundesliga \\ FC Schalke 04
 
 
Reacties.