Arnesen stelt 'grootste Scandinavisch talent' voor: "Vergelijkbaar met Verschaeren"

16 september 2019 14:29

Anderlecht had zondag toch ook wat goed nieuws aan te kondigen. Het 'grootste Scandinavische talent' had zonet zijn handtekening gezet onder een contract van drie jaar. Frank Arnesen vertelde ons wat voor een jongen Kristian Arnstad is.

Ineens stond daar in de perszaal een frêle jongen met een hele entourage. Meteen werden er foto's genomen, wat ons liet vermoeden dat het om Kristian Arnstad ging. "Ja, hij is overgevlogen om zijn handtekening te zetten. Dat kon niet vroeger, want hij is net 16 geworden", aldus Frank Arnesen, de architect van de transfer.

Van Arnstad wordt heel veel verwacht in de toekomst. Hij mag als 16-jarige direct bij de U21 aansluiten, maar zal wel nog gewicht en spieren moeten winnen vooraleer de kleine middenvelder bij de A-kern kan aansluiten. "Het is niet uitgesloten dat hij af en toe eens mag meetrainen", zei Arnesen nog. "Verschaeren is ook niet van de grootste en hij is wat met hem te vergelijken."

Alle posities op het middenveld

En wat is nu zijn beste positie? Dat moet nog uitgemaakt worden blijkbaar. "Hij kan alles centraal op het middenveld aan. Acht of tien, maar ook zes", meent Arnesen. "Verdedigend is hij zeker niet slecht. Ik heb hem genoeg zien spelen."

Voor Arnesen is het alvast een prestigetransfer. Anderlecht zal er dan ook alles aan doen om hem goed te omringen. "Hij reist nu terug naar Noorwegen om zijn examens af te leggen. Binnen twee weken verhuist hij dan en zijn vader zal bij hem blijven. Zijn moeder zal hem dan komen aflossen. Ze hebben een beurtrol uitgedacht."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.