Is Antwerp titelkandidaat? "Ongelooflijk welke jongens zondag naast de selectie vielen"

17 september 2019 06:58

Antwerp won zondag met 1-2 op het veld van Anderlecht en is met twaalf op achttien sterk aan het seizoen begonnen. Maar is de Great Old ook titelkandidaat?

Antwerp heeft niet alleen een moeilijk te manoeuvreren elftal, maar ook een sterke kern”, vertelde Bob Peeters aan Gazet van Antwerpen. “Het is eigenlijk ongelooflijk welke jongens zondag naast de selectie vielen. Nieuwkomers Defour en Mirallas weten bovendien waar het over gaat. Als zij weer honderd procent fit raken, staat er wel iets.”

“­Bovendien kan de pijnlijke Europese uitschakeling hen nu een groot voordeel opleveren. Antwerp kan elke week met zijn beste elf spelers aantreden. Dat is vooral voor Dieumerci Mbokani belangrijk.”

Antwerp speelde tegen Anderlecht nochtans een matige eerste helft. “Voor de rust greep László Bölöni terug naar een behoudend systeem. Dat is volgens mij niet meer nodig met het huidige spelersmateriaal. In de ­Belgische competitie moet Antwerp in staat zijn om zijn eigen wil op te leggen.”

Maar ziet Peeters Antwerp ook de titel pakken? “Dat is in mijn ogen te hoog gegrepen. Maar Antwerp kan wel voor de verrassing zorgen. De top drie moet ­minstens het doel zijn.”

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Westerlo
 
 
Reacties.