De meest waardevolle spelers uit 2003: jongste debutant uit geschiedenis van de Premier League en de toekomst van Salzburg

17 september 2019 17:06

Het nieuwe seizoen is op volle toeren en overal in Europa duiken nieuwe goudhaantjes op. Zeker ook in de Jupiler Pro League. Wij gingen eens kijken naar de spelers met de hoogste marktwaarde volgens het gespecialiseerde Transfermarkt.de

Natuurlijk is het eenvoudiger om door te breken bij een kleinere club dan bij Barcelona (spoiler alert: hoewel: 2002 heeft iets in petto) en zijn dit dus niet per se de grootste talenten van hun jaargang. Transfermarkt.de geeft spelers die hun profdebuut al maakten sneller een opwaardering dan jongens die de pannen van het dak spelen bij pakweg de U19 van Bayern München. Toch zijn het stuk voor stuk talentjes om in de gaten te houden.

In België is het nog wachten op de eerste debutant geboren in het jaar 2003. Aster Vranckx (geboren in oktober 2002) is momenteel de jongste parel in onze competitie.  

In de Premier League debuteerde vorig seizoen al iemand uit 2003. Hij deed dat voor Fulham. Rechtsbuiten Harvey Elliott werd zo meteen de jongste debutant ooit. The Cottagers waren toen wel al ten dode opgeschreven.

Elliott zakte niet mee naar de tweede klasse. Hij trok deze zomer naar Liverpool, waar hij in eerste instantie voor de U23 gaat spelen. Afwachten of hij in de loop van het seizoen Divock Origi en co al het vuur aan de schenen kan leggen.

De nummers twee tot vier uit de lijst spelen allemaal voor FC Liefering in de Oostenrijkse tweede klasse. Liefering is de opleidingsclub van RB Salzburg. De tegenstander van Racing Genk vanavond.

Benjamin Sesko is een Sloveense spits van (nu al) 1m92. Hij speelde dit seizoen al vier keer voor Liefering en scoorde zaterdag zijn allereerste profgoal. Maurits Kjaergaard is ook al een opgeschoten kerel. Hij is een centrale middenvelder van 1m86 en zit aan drie optredens voor de Oostenrijkers.

Bryan Okoh speelt nóg een rijtje lager. Hij is een in Amerika geboren Zwitser die in begin deze maand één keer de negentig minuten mocht volmaken.

Morgen: de meest waardevolle spelers uit 2002. Met daarbij wél Belgen. 

 
 
 
Reacties.