Genk moet oppassen voor 19-jarig fenomeen: "Links, rechts, met het hoofd, het maakt hem momenteel niet uit"

17 september 2019 10:00

Genk staat vanavond een warm ontvangst te wachten in Salzburg. En de belangen zijn direct groot, want als je de groep bekijkt, zijn de Oostenrijkers op papier de haalbaarste kaart. Huisjournalist Michael Unverdorben schat de kansen op fiftyfifty.

Genk wordt niet meteen als het zwakke broertje gezien. "Coach Jesse Marsch zei wel dat Salzburg misschien de favoriet is, maar dat is omdat ze thuis spelen en dat de mentaliteit bijzonder groot is na zeven overwinningen op rij in de competitie", aldus Unverdorben.

Een ploeg in de goeie flow dus, in tegenstelling tot Genk, dat met een verlies op zak moest afreizen. "Salzburg speelt ook beter dan vorig jaar, vooral offensief. Ze scoorden heel wat goals, maar hadden wel wat problemen in de verdediging door hun offensieve speelstijl. Op de tegenaanval zal Genk wel kansen krijgen."

De ster is het team

"Salzburg speelt een heel goeie pressing en goalgetter Erling Häland is in grote vorm. Hij scoort vanuit alle hoeken. Met rechts, links of het hoofd, het maakt hem op dit moment niet uit. En hij is 19! Volgens mij speelt hij na dit seizoen in Engeland."

Maar Haaland is maar een radar van het grote geheel. "Ik weet dat het een cliché is, maar bij Salzburg is de ster het team. De beste spelers zijn volgens mij verdedigers Wöber en Ramalho, middenvelder Bernede, winger Szobolszai en aanvaller Häland."

Johan Walckiers

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.