Clement: "Ik moet Diagne niet motiveren"

17 september 2019 16:55

Club Brugge wist op valreep Mbaye Diagne aan zijn kern toe te voegen. De Senegalees kijkt morgen in Jan Breydel al meteen zijn ex-ploegmaats van Galatasaray in de ogen. "Het was niet nodig om hem te prikkelen", beweert Philippe Clement.

Galatasaray leent Mbaye Diagne voor één jaar uit aan Club Brugge. De Senegalese international was niet echt meer gewild bij de Turkse kampioen. Vermoed wordt dat de aanvaller wel eens supergemotiveerd zou kunnen zijn tegen zijn ex-ploeg.

Of Diagne aan de aftrap verschijnt of zal invallen, laat Philippe Clement in het midden. Over de motivatie van zijn spits wil de Brugse oefenmeester wel iets kwijt. “Ik heb geen extra woorden moeten gebruiken om Diagne te motiveren voor de match van morgen. Hij was op training al enorm gemotiveerd.”

Op de persconferentie nam Clement zijn spitsen in bescherming. "David Okereke heeft het momenteel moeilijk, maar dat is normaal. Hij moet leren omgaan met de beperkte ruimte die onze tegenstanders hem geven. Hij moet leren om op de juiste momenten de juiste dingen te doen. Ook Loïs Openda heeft al een vormdip gekend. Jonge spelers kennen nu eenmaal veel ups and downs."

Champions League \\ Club Brugge \\ Galatasaray
 
 
 
Reacties.