Belgische clubs liggen Red Bull Salzburg

17 september 2019 16:07

Red Bull Salzburg maakt vanavond zijn debuut in de Champions League met een thuismatch tegen Racing Genk. De tienvoudige Oostenrijkse kampioen speelde in de Europa Leauge al zes keer tegen een Belgisch team. Daarin wonnen ze drie keer en speelden ze één keer gelijk.

Vraag maar aan Club Brugge hoe sterk Red Bull Salzburg is. Na een succesvolle Champions Leaguecampagne leken de Bruggelingen vorig seizoen in de 16de finales van de Europa League met de Oostenrijkers een haalbare kaart getrokken te hebben. Draaide dat even anders uit.

In de heenmatch op Jan Breydel won blauw-zwart nog wel met 2-1, maar een week later ging de toenmalige Belgische kampioen roemloos met 4-0 onderuit in de Red Bull Arena.

In de andere vier ontmoetingen met een Belgisch team was Standard telkens de tegenstander. In februari 2010 wonnen de Luikenaars thuis met 3-2 om zich een week later dankzij een 0-0-gelijkspel in Salzburg te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League.

In het seizoen 2013-2014 zaten de Rouches en Red Bull samen in poule C van de Europa League. Standard moest toen twee keer zijn meerdere erkennen in de Oostenrijkers.

Redactie

Champions League \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Standard \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.