Club Brugge en Galatasaray missen kansen bij de vleet en verdelen de buit

18 september 2019 20:47

De kansen waren talrijk aanwezig in het duel tussen Club Brugge en Galatasaray, maar scoren deden beide ploegen niet. Muslera en Mignolet stonden pal en het doelhout deed ook zijn werk. 0-0 en de buit werd verdeeld. PSG en Real Madrid komen later op de avond in actie in poule A.

Philippe Clement had weinig verrassingen in petto wat betreft zijn basisopstelling. Hij liet Mechele op de bank voor Mitrovic, Rits speelde op de plaats van Balanta en voorin moest Okereke voor de goals zorgen, met Dennis en Diatta in steun. Bij Galatasaray waren de grote namen van de partij: Feghouli, Nzonzi, Falcao, Babel en Luyindama. Donk, ex-Club Brugge, begon op de bank.

Blauw-zwart liet zich niet verrassen zoals Genk gisteren, de beste kansen in de openingsfase waren zelfs voor de thuisploeg. Dennis kopte een voorzet van Vormer maar net naast en Mitrovic, meegekomen na een vrijschop, knikte een halve meter over, ook op aangeven van de Nederlander.

Mignolet redt de meubelen

De bezoekers probeerden wel, maar de pogingen van Babel en Falcao waren niet gekadreerd. Het was Brugge dat voor de derde opeenvolgende keer kon dreigen. Ricca, offensief erg bij de pinken, schampte zijn volley. Veel doelgevaar van blauw-zwart, maar niet gekadreerd. Dat was bij Babel wel het geval. Hij profiteerde van geklungel van Mata, maar mocht Mignolet erg dankbaar zijn. De Limburger gooide zich puik voor de bal.

De pogingen van Club begonnen wel steeds meer in de buurt van Muslera te komen. Ricca was andermaal hoog opgerukt en raakte de bal wel goed, maar opnieuw moest de Uruguayaanse doelman niet ingrijpen. Het leer scheerde de lat. De was een eerste helft die alles te bieden had, behalve goals.

De tweede helft begon zoals de eerste: met een grote kans voor de thuisploeg. Okereke kon alleen op Muslera afstormen maar er zaten wel twee verdedigers in zijn nek te hijgen. Zijn schot was iets te zwak, maar Muslera moest wel een eerste keer in actie komen. Dan was zijn tweede save moeilijker. Okereke deed alles juist op een corner van Vormer, maar de save Muslera was formidabel!

Openda kwam in de plaats van Okereke en de kwieke Emre Mor werd ook de wei in gestuurd. Hij bracht iets extra's voor de bezoekers, die meteen na de wissel de lat troffen via Feghouli. Die andere wissel kreeg ook meteen een mogelijkheid, maar onder druk van Luyindama schoot Openda naast.

De meerderheid van de kansen was dus voor de West-Vlamingen, maar ze sprongen er niet efficiënt mee om. Bijna kreeg de thuisploeg nog het deksel op de neus na een afstandsschot van Nagatomo. Diagne maakte zijn eerste minuten voor Club Brugge maar werd niet in stelling gebracht.

Club claimde nog een late strafschop, maar het hands gebeurde buiten de 16-meter. Zo eindigde de partij met een brilscore, al had er mits wat meer doelgerichtheid een hogere score in kunnen zitten met een winnaar langs beide kanten.

Hannes Van Gael

Champions League \\ Club Brugge \\ Galatasaray
 
 
Reacties.