Fuat Capa: "Individueel is Galatasaray beter, maar op collectief vlak staat Brugge verder"

18 september 2019 14:21

Club Brugge staat vanavond voor een moeilijke, maar zeker niet onmogelijke opdracht tegen Galatasaray. "Ze presteren onder de verwachtingen", aldus Fuat Capa bij Sporza.

Tot vorige week was Fuat Capa nog aan de slag in Turkije bij Eskisehirspor, dus hij kan het niveau van Galatasaray goed inschatten. "Ze hebben de lijn van de landstitel nog niet doorgetrokken."

Fatih Terim

Op individueel vlak ziet Capa meer kwaliteit bij de Turken dan bij Club Brugge. "Falcao werd op de valreep aangetrokken, maar hij mist matchritme. Voorin missen ze ook Onyekuru. Daarnaast zijn ze ook nog op zoek naar hun type-elftal en ten slotte hebben sommige jongens nog een Africa Cup in de benen."

Op collectief staat blauw-zwart verder vindt Capa, die nog wel waarschuwt voor Fatih Terim, de coach van Galatasaray. "Hij heeft bakken ervaring en hij weet hoe hij zijn team moet klaarstomen. Het is een echte motivator. Het zal dus afhankelijk zijn van hoe gemotiveerd hij die spelers krijgt", besloot Capa, die de kansen voor Club op 50-50 inschat.

Hannes Van Gael

Champions League \\ Club Brugge \\ Galatasaray
 
 
Reacties.