Killer van Genk gaat met alle eer lopen - BBC: "Europa's nieuwste superspits?"

18 september 2019 12:33

Genk heeft dinsdag aan den lijve mogen ondervinden welke schade een spits in topvorm kan aanrichten. In de Oostenrijkse competitie liet Erling Haland afgelopen weekend een hattrick optekenen en op het Europese toneel deed hij dat kunststukje nog eens koeltjes over.

Even de cijfers van Haland bovenhalen. In het WK U20 scoorde hij deze zomer negen goals in het treffen met Honduras. Sinds het begin van het nieuwe seizoen zit hij, zonder die negen goals dus, al aan 17 (!) rozen. 

"Zijn we de opkomst van Europa's nieuwste superaanvaller aan het meemaken", vroegen ze zich bij de BBC af. Ze haalden er het lijstje van jongste makers van een hattrick in de Champions League bij en met zijn 19 jaar en 58 dagen moet de Noor alleen Raul (18 jaar 113 dagen) en Rooney (18 jaar en 340 dagen) voor zich dulden.

Volgens zijn ploegmaat Max Wober kan je Haland op training alleen foutief afstoppen en heeft hij met zijn prestatie tegen Genk bewezen dat hij "zeker een van de beste aanvallers van de wereld gaar worden".

Johan Walckiers

Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.