Mignolet komt terug op zijn stunttransfer: "Ik heb Verhaeghe van een andere kant leren kennen"

18 september 2019 06:46

Club Brugge heeft geen schrik voor rammelingen in de Champions League. Dat zal ook deels te maken hebben met hun sluitstuk. Simon Mignolet bewees in de competitie al dat hij dé transfer van de zomer is. En daar had Bart Verhaeghe een groot aandeel in.

Verhaeghe hing vorige winter al aan de telefoon, maar een transfer werd pas mogelijk in de zomer. Nochtans was Verhaeghe bij de Rode Duivels niet echt populair toen de onderhandelingen over de portretrechten startten.

"Toen was dat in een andere functie. Ik zie hem nu vaker en leer hem van een andere kant kennen. Mijn beeld van hem is verbeterd! Ik voelde ook dat hij me niet alleen wou wegens mijn voetbalcapaciteiten, maar ook voor de persoon die ik ben. Dat is soms belangrijker voor mij", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Had ik mijn opleiding bij Club Brugge gehad, dan was mijn carrière makkelijker geweest

"Ik heb veel respect voor mensen die alles zelf hebben opgebouwd. Omdat ik zelf van STVV kom en altijd moest opboksen tegen hoge bomen. Had ik mijn opleiding bij Club Brugge gehad, dan was mijn carrière makkelijker geweest. Kom je van STVV, dan word je altijd gedevalueerd. Lukt het niet, dan word je als goedkope aankoop makkelijk bij het vuil gezet."

Het bewijs kreeg hij bij Liverpool. "Een keeper die van Club Brugge naar Sunderland getransfereerd wordt, zou veel meer geld hebben gekost dan ik. Zelfs als Alisson bij wijze van spreken vier keer de bal in zijn eigen goal gooit, staat hij de week nadien nog in doel van Liverpool. Omdat hij nu eenmaal 80 miljoen had gekost. Dat was niet hetzelfde verhaal bij mij.”

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ Galatasaray
 
 
Reacties.