Lierse Kempenzonen haalt vorig seizoen ontslagen Spaenhoven terug: "We hopen hem voor lange tijd te houden"


Foto: © Photonews 18 september 2019 07:20

Opmerkelijke ingreep bij Lierse Kempenzonen: nog geen jaar na het gedwongen ontslag van Urbain Spaenhoven haalt de club hem terug, wel in een andere functie. Hij moet de ploeg als technisch directeur gaan bijstaan.

Nochtans werd Spaenhoven vorig seizoen ontslagen omdat er 'het vermoeden' was dat hij de ploeg zelf leidde. Nu gaat dat echter niet gebeuren, verzekert men bij Lierse Kempenzonen. “Urbain treedt in dienst in een louter technische functie”, aldus Yorrick Torreele in GvA. “Hij zal niet op de bank plaatsnemen, maar wel in de tribune. Kijk, we hopen Spaenhoven voor lange tijd aan ons te binden. We geloven in deze constructie en zijn ervan overtuigd dat we zo onze hoofdcoach beter kunnen maken.”

Rocky Peeters wordt na de nul op zes dus niet ontslagen, maar zal begeleid worden door Spaenhoven. “Ik ben de club dankbaar dat ze tegen de storm in is willen gaan. Ik besef best dat mij ontslaan de makkelijkste oplossing zou geweest zijn. Maar ik denk dat ik samen met Urbain Spaenhoven een mooie tandem kan vormen. We hebben maandag vier uur over voetbal gepraat en het klikte meteen. En neen, ik voel me als jonge trainer zeker niet te beroerd om de ondersteuning van Urbain aan te nemen."

Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.