Hoe zit het nu met Trebel: "Fysiek geen enkel probleem om te spelen zondag"

19 september 2019 14:50

Er is al veel gezegd en geschreven over een mogelijke terugkeer van Adrien Trebel komende zondag. De middenvelder is mogelijk één van de weinige opties voor de verdedigende middenvelder. Simon Davies sloot het ook niet uit...

Maar goed, als zijn spelers even goed rond hun tegenstanders konden slingeren dan Davies rond vragen kan dribbelen, stonden ze nu mee bovenaan. "Of Trebel een optie is? Hij heeft heel goed getraind en met de U21 gespeeld. Nu de mercato voorbij is, moet iedereen klaar zijn om te spelen. Hij is ook niet weggeweest. Iedereen komt in aanmerking als ze hard trainen. En over de trainingen hebben we eigenlijk nooit te klagen", aldus Davies. 

Nochtans zou Trebel wat mentaliteit en leidersschap in de ploeg kunnen brengen. "Maar die speech van Vinnie na de match tegen Antwerp ging niet over één of twee spelers. Ze moeten allemaal meer verantwoordelijkheid nemen. Nu goed, de twee meest ervaren spelers waren de keeper en de spits (Van Crombrugge en Chadli). De rest was niet ouder dan 22. Maar ervaring krijg je enkel door te spelen. Maar ja, we moeten sterker zijn op dat vlak."

Trebel zit zo goed als zeker al in de wedstrijdselectie. Of hij zal starten, moet nog beslist worden. "Fysiek is er alvast geen probleem", verzekerde Davies. "Hij heeft misschien niet zoveel gespeeld als hij wil, maar er is geen probleem om zondag te spelen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.