Ceulemans fileert Anderlecht voor de topper: "Logisch dat zoiets punten kost" & "Dan kan het weer snel in stijgende lijn gaan"


Foto: © photonews 19 september 2019 17:12

Anderlecht maakt zondag de altijd moeilijke verplaatsing naar het veld van Club Brugge. Paars-wit kan maar beter punten pakken in Jan Breydel, want bij een nederlaag blijft het achter met een troosteloze 5 op 24.

Ex-Bruggeling Jan Ceulemans vocht in het verleden veel duels uit met de rivaal uit Brussel en ook hij is verbaasd met de lage positie van Anderlecht in het klassement. Voor hem is Club Brugge de grote favoriet in de topper, maar hij gelooft wel in het project van Kompany bij RSCA.

Gelukkig is Kompany er, anders was de boel al lang ontploft.

"Ik denk dat niemand dat had verwacht", liet Ceulemans ons verstaan. "Het is een ploeg in volle opbouw, waar vorig jaar alles verkeerd liep. Als je dan alles omgooit, veel jeugd in de ploeg brengt en het Manchester City van België wilt worden, ja dan vergt dat tijd en is het logisch dat zoiets punten kost."

Zelfs na een eventuele nederlaag tegen Brugge en een 5 op 24 hoeven de hoofdstedelingen niet te panikeren. "Gelukkig is Kompany er nog, of anders was de boel al ontploft. Anderzijds, en ik zeg het niet voor het eerst, is het goed dat de trainer vertrouwen krijgt. Dat moeten we bij meer clubs zien."

Toppers al gehad

"Kompany neemt alle druk op zich en de voorzitter laat hem rustig zijn werk doen, terwijl vroeger alles meteen op Twitter stond. Nee, laat het maar rustig zijn gang gaan en hopelijk voor Anderlecht komt het goed. Ik ben er 200% van overtuigd dat het goedkomt", ging Ceulemans verder.

Maar dan moeten de positieve resultaten wel gaan komen. "Na de match tegen Club Brugge heeft Anderlecht de toppers al gehad", rondde Ceulemans af. Alleen Gent staat nog op het programma in de heenronde. "Dan spelen ze nu tegen de teams waar het Anderlecht van weleer altijd van won. Winnen ze daar niet tegen, dan wordt het desastreus. Winnen ze wel tegen die ploegen, dan kan het vrij snel in stijgende lijn gaan."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.