Ceulemans ziet twee grote uitdagers, maar... "Daarom is Club Brugge de grote favoriet"


Foto: © photonews 19 september 2019 21:27

We zijn nog geen acht speeldagen ver in de Jupiler Pro League, maar hier en daar worden er al favorieten voor de landstitel naar voren geschoven. Jan Ceulemans kiest resoluut voor zijn ex-ploeg Club Brugge en ziet momenteel twee grote uitdagers.

Geen seconde moest Jan Ceulemans twijfelen toen we hem vroegen wie voor hem dé titelkandidaat is. "Club Brugge", antwoordde hij resoluut. Naast zijn ex-club ziet hij nog twee uitdagers. "Rond Standard is het vrij stil, wat al verbazingwekkend is op zich. Zij doen het erg goed momenteel."

Depoitre en Kums

Over Gent, dat thuis de tegenstand wegspeelt, is hij ook enthousiast. "Daar draait het momenteel ook goed, al kunnen zij weleens een dipje hebben. Zij gaan er niet veraf zijn dit jaar."

De Buffalo's hebben deze zomer niet stil gezeten op de transfermarkt. "Met Kums en Depoitre hebben ze jongens gehaald die ervaring hebben en die de club kennen. Zij kunnen het positieve overbrengen naar de groep toe."

Toch blijft Club Brugge Ceulemans' topkandidaat om de titel in de wacht te slepen. "Zij hebben op elke plaats twee à drie spelers die ze kunnen inzetten. Bij Antwerp proberen ze dat nu ook, die dubbele bezetting. Als het goed gaat is het peis en vree, maar als de resultaten tegenzitten wordt iedereen zenuwachtig en heerst er onrust in de groep. Bij Club hebben ze dat wel redelijk goed onder controle denk ik", besloot de Gouden Schoen van 1980, 1985 en 1986.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
 
Reacties.