Jan Moons kreeg in 2002 ook klop met Genk in de CL: "Dit verlies zal harder inhakken op de groep"

19 september 2019 07:49

Racing Genk werd dinsdag gewogen maar te licht bevonden in de Champions League. Er komen nog vijf kansen aan om zich te bewijzen, maar nu is het toch eerst wonden likken. Het is overigens niet de eerste keer dat de Limburgers een zware afstraffing te verwerken kregen in de Champions League.

Doelman Jan Moons maakte het ook al mee. In 2002 ging KRC Genk met 6-0 ten onder in Bernabeu. "Maar je mag Salzburg niet vergelijken met Real Madrid", opperde de doelman die van 2000 tot 2007 het doel van de Limburgers verdedigde. 

Andere verwachtingen

"Wij stonden voor het eerst in de Champions League en daar alleen al waren we blij mee. Het verwachtingspatroon bij deze groep is anders en dus zal de afstraffing harder inhakken op de groep", legde de inmiddels 48-jarige Moons uit bij Sporza.

Genk begon aan de poule om derde te worden en dan was Salzburg de voornaamste tegenstander. "Daarom zal dit resultaat ook harder aangekomen zijn dan in onze tijd. Zoveel jaar later is Genk veel professioneler geworden en staat het stappen verder. Dan heeft zo'n resultaat een groter effect", besloot Moons.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ KRC Genk \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.