Brugse fans zijn boos om lege zitjes in 'uitverkocht stadion', Club stapt naar UEFA

20 september 2019 09:27

Club Brugge ontving Galatasaray in een stadion dat tot op de nok gevuld was... op papier dan toch. In werkelijkheid bleven er honderden zitjes leeg. Dat vonden de fans maar niets, zeker niet diegene die geen kaartje konden krijgen.

De vraag bij de fans van Club Brugge om een match in de Champions League bij te wonen is groter dan het aanbod. Woensdag waren er veel plaatsen gereserveerd voor tv-zenders, maar veel van die zitjes bleven leeg. Ook veel van de genodigden van de UEFA en haar commerciële partners  (1.000 plaatsen) bleven thuis.

Club Brugge bood de mopperende fans een luisterend oor en heeft het thema nu aangekaart bij de UEFA, schrijft Het Nieuwsblad. Die lege zitjes willen ze in de toekomst dus vermijden.

Anderzijds koos Club ervoor om geen losse tickets te verkopen voor de lege plaatsen. Dat had een te groot veiligheidsrisico geweest in de match tegen Galatasaray. Tegen PSG en Real Madrid zal dat probleem zich waarschijnlijk niet meer voordoen, want voor de grote namen zullen de tv-zenders wel aanwezig zijn.

Hannes Van Gael

Champions League \\ Club Brugge \\ Galatasaray
 
 
Reacties.