Het bizarre parcours van Gent richting groepsfase (en meer?) van de Europa League

20 september 2019 20:52

AA Gent is uitstekend begonnen aan de Europa League. De Buffalo's klopten Saint-Etienne met 3-2. De weg naar de groepsfase was nochtans enorm grillig te noemen. 

19 mei 2019. AA Gent heeft ondanks de verloren bekerfinale nog steeds een waterkansje op een de groepsfase van de Europa League. Het moet daarvoor wel nog vijf horden nemen. Net als atleten op de zestig meter. 

De Buffalo's pakten de eerste horde door in eigen huis met 2-1 te winnen van Anderlecht. Ze veroordeelden paars-wit zo tot plek zes in play-off 1. Anderlecht mag voor het eerst in 56 jaar geen Europees voetbal spelen. 

Nadien moesten de Buffalo's hopen dat KV Mechelen over de tweede horde struikelde en hun Europese ticket verloor. Ook dat gebeurde. Ten slotte moest Gent zelf nog drie hordes nemen: FC Viitorul, AEK Larnaca en HNK Rijka. 

Die Kroatische horde was een lastige. Gent struikelde, maar viel niet. De groepsfase van de Europa League was een feit. 

In die Europa League begon Gent gisterenavond met een verdiende, nipte én noodzakelijke thuiszege tegen Saint-Etienne. 

Met nu een verplaatsing naar Oekraïne op 3 oktober -voor het er te koud wordt- ziet het er nu al goed uit voor de Buffalo's. FK Oleksandria zal wel een taaie tegenstander zijn, maar is zeker geen Shaktar Donetsk of Dynamo Kiev.  Al wachten er Gent dus opnieuw vijf hordes met het oog op de 1/16e finale. 

Een zeldzame blunder van Thomas Kaminski bracht Gent gisterenavond nog even in de problemen, maar los daarvan speelden de Oost-Vlamingen opnieuw een prima wedstrijd. Zeker thuis doen ze het uitstekend. 

Als Gent wint in Oekraïne mag alles en moet er niets tegen Wolfsburg, dat in principe de groep wel zal winnen. Zelfs als ze nul op zes pakken in het tweeluik tegen De Wolven, volstaat een gelijkspel in Frankrijk meer dan waarschijnlijk om het in eigen huis af te maken tegen Oleksandria.
 

Johan Walckiers

Europa League \\ KAA Gent \\ Saint-Etienne
 
 
Reacties.