Rondje Europa: Dessers scoort weer; duel der ex-Buffalo's gewonnen door Straatsburg

20 september 2019 22:57

In België won KV Mechelen na drie fantastische doelpunten in KV Kortrijk. Ook in de rest van Europa werden al enkele interessante duels afgewerkt.

Straatsburg-Nantes:2-1

In dit duel der ex-Buffalo's trok de thuisploeg aan het langste eind. Kalifa Koulibaly (ex-AA Gent) opende de score voor Nantes, waarook Moses Simon de hele wedstrijd speelde. Straatsburg, met Matz Sels en Stefan Mitrovic tussen de lijnen, won alsnog door doelpunten van Lienard en een strafschop in de 89e minuut van Ajorque.

FC Twente-Heracles:2-3

Twente kwam vroeg op voorsprong door Cantalapiedra. Heracles zette de scheve situatie recht door (alweer) Cyriel Dessers en twee keer Mauro Silva, de Braziliaanse huurling van PSV. In het slot milderde Berggreen nog voor Twente, maar de punten gingen mee naar Almelo.

Verder versloeg Cagliari (zonder Radja Nainggolan) Genoa met 3-1, waardoor ze met 6 op 12 een goede start genomen hebben in de Serie A.

In de Bundesliga won Schalke met veel moeite van Mainz. Het werd 2-1 voor de ploeg uit Gelsenkirchen. Het winnende doelpunt van Harit viel pas in de 90ste minuut.

In de Premier League won Bournemouth op het veld van Southampton. Bournemouth zat al snel op rozen door doelpunten van Nathan Aké en Harry Wilson. Een strafschop van James Ward Prowse in de tweede helft bracht spanning in de wedstrijd, maar verder kwamen The Saints niet meer. Integendeel, in het absolute maakte Callum Wilson er nog 1-3 van voor The Cherries.

In La Liga ten slotte eindigde de wedstrijd Osasuna-Real Betis op een troosteloze 0-0.