Lierse Kempenzonen verwacht heel wat van oude, nieuwe coach: "De gave om dat tikkeltje extra te brengen"

21 september 2019 14:17

Na de compleet gemiste competitiestart moest er wel iets gebeuren bij Lierse Kempenzonen. Uiteindelijk werd er beslist om terug te grijpen naar Urbain Spaenhoven. Zijn terugkeer moet ook de ommekeer inleiden, liefst al op het veld van Dessel.

Thomas Wils beschrijft in GvA de kwaliteiten van Spaenhoven. "Urbain heeft een totaalvisie op het voetbal en een bepaalde manier van spelen die hij zo snel mogelijk aan de groep wil overbrengen. Hij staat voor duidelijkheid en geeft ons een houvast. Iedereen zal perfect weten wat te doen."

Niet twijfelen

Hoe zijn de eerste dagen na zijn terugkeer verlopen? "De voorbije dagen heeft Urbain ons meermaals op het hart gedrukt om niet aan onszelf te twijfelen. Ik vind dat er zeker voldoende vuur in de groep zat, maar Urbain bezit de gave om dat tikkeltje extra te brengen."

Naast zijn skills als motivator fungeert Spaenhoven ook als rustbrenger. "Urbain heeft er alles aan gedaan om voor rust te zorgen. We hopen allemaal dat zijn komst de storm zal doen gaan liggen. Zowat iedereen op het Lisp snakt naar een positieve noot."

Kevin Vanbuggenhout

Lierse SK
 
 
Reacties.