De beer van Brugge is klaar, maar kent ook zijn tekorten: "Ik speel soms te zelfzeker"

22 september 2019 10:14

Simon Deli heeft op recordtempo Stefano Denswil doen vergeten. De 27-jarige Ivoriaanse verdediger is onverzettelijk en kan ook nog een aanval lanceren. Alleen moet hij soms nog de nonchalance uit zijn spel bannen.

Deli is het daar wel niet mee akkoord. "Mijn missertjes komen niet voort uit nonchalance. Soms voetbal ik gewoon té zelfzeker. Ik besef dat en werk daar ook aan. Ik ken mijn tekorten! Ik heb trouwens meteen toen ik thuis kwam ook nog naar de tweede helft van PSG-Real Madrid gekeken. Dat was al mijn voorbereiding op onze match in Madrid", vertelt hij in De Zondag.

De Champions League, daarvoor kwam hij naar Brugge. "Dan kan je wel zeggen dat topvoetballers alleen aan het geld denken, het gaat altijd, ook voor elke gewone arbeider, eerst om presteren, dat geld komt dan wel achteraf. Als die hymne speelt, denk ik er nog steeds aan, hoe ik daar als jongetje van droomde. Ik zag die matchen op televisie, zag Drogba schitteren… Dat gaf zulke sensaties… Ik had op die momenten in gedachten: ik ga ervoor vechten daar ook te komen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.