Coach van Bornauw hekelt ref: "Hij had beter een shirt van Bayern gedragen"

23 september 2019 22:57

FC Köln verloor zaterdag met 4-0 op het veld van Bayern München. Bezoekend coach Armin Veh vond dat de Zuid-Duitsers onnodige hulp van de dienstdoende ref gekregen hadden. "Hij had evengoed een rood shirt van Bayern kunnen aantrekken."

FC Köln sneed zichzelf in de vinger door twee keer niet scherp aan de wedstrijd te beginnen. Luttele minuten na de aftrap van iedere helft mocht Bayern ongehinderd scoren. Op het uur kreeg de thuisploeg dan ook nog een strafschop van scheidsrechter Patrick Ittrich.

In diezelfde fase werd Kingsley Ehizibue met rood van het veld gestuurd. Een zware sanctie, noteert Kicker de woorden van Armin Veh. “Die beslissing paste helemaal bij zijn wedstrijd. In een rood shirt van Bayern had hij niet misstaan.”

De coach van FC Köln hangt een sanctie boven het hoofd. Daarom relativeerde hij een dag later zijn woorden. “Ik heb na de wedstrijd nog met de scheidsrechter gesproken. Had ik dat vroeger kunnen doen, dan had ik mij niet zo kritisch uitgelaten over zijn optreden.”

Nico Wieme

Bundesliga \\ 1. FC Köln
 
 
Reacties.