🎥 Best Fifa Football Awards: Mooie geste doet Leeds in de prijzen vallen, Klopp is trainer van het jaar

24 september 2019 05:15

Op de Best Fifa Football Awards is Jürgen Klopp maandagavond in de prijzen gevallen. Hij kreeg de onderscheiding voor beste trainer, onder meer omdat hij met Liverpool de Champions League heeft gewonnen.

Het parcours dat Jürgen Klopp en Liverpool in het seizoen 2018-2019 hebben afgelegd is onwaarschijnlijk. De 'Reds' waren haast onoverwinnelijk in de Premier League en moesten toch de titel aan Manchester City laten. In Europa pakten Klopp en de zijnen wel de hoofdprijs: de Champions League.

Het leverde hem op de Best Fifa Football Awards in Milaan de onderscheiding voor beste trainer op. Op hetzelfde gala viel er nog een Britse ploeg in de prijzen. Leeds United werd bekroond omdat ze uitblonken in fair play.

In een cruciaal duel tegen Aston Villa kwam Leeds op voorsprong, terwijl een aanvaller van de tegenpartij geblesseerd op de grond lag. Vervolgens gaf Marcelo Bielsa, de trainer van Leeds, zijn manschappen de opdracht om Villa gelijk te laten maken. Een prachtige geste waar de club en haar trainer nu ook voor worden beloond.

Hannes Van Gael

Liverpool FC \\ Leeds United
 
 
Reacties.