Hard discours bij noodlijdend Cercle: "Kinderlijk" & "Wij geven hen de punten zonder dat ze er veel voor moeten doen"

24 september 2019 13:04

De nederlaag van Cercle Brugge tegen Antwerp was al de zevende in acht competitiematchen. Alleen in het rechtstreeks degradatieduel tegen Waasland-Beveren trok de Vereniging aan het langste eind. Stef Peeters wordt er stilaan moedeloos van, zo liet hij toch uitschijnen.

Zaterdag moest Antwerp zelf niet het beste niveau halen om Cercle zonder punten naar huis te sturen. Volgende week staat de Vereniging tegenover Eupen in een alles-of-niets match. Om dan iets te rapen zal er toch wel wat moeten veranderen in groen-zwarte rangen.

"De ploegen die tegen ons spelen krijgen de punten zomaar in de schoot geworpen. Ze moeten er zelfs niet te veel moeite voor doen, wij geven de punten aan hen. Kinderlijk! Gewoon niet goed genoeg", waren de harde woorden van Stef Peeters.

Je speelt zoals je traint

Er moet dus actie ondernomen worden bij de Vereniging. Een mentaliteitswijziging bijvoorbeeld, zo opperde Peeters. "Als je tijdens de week je werk niet doet, dan gaat het in het weekend ook niet lukken. Je speelt zoals je traint, maar dieper wil ik daar niet op ingaan."

Tegen Antwerp kwam Cercle er af en toe uit en als het enkele tegenaanvallen wat beter had uitgespeeld, dan had er zelfs een puntje in gezeten. "Zelfs al maak ik kort voor de rust de 1-2, dan nog is het de vraag of we dat over de streep hadden getrokken", klonk het ietwat pessimistisch bij de middenvelder.

Hannes Van Gael

Beker van België \\ Cercle Brugge \\ Rebecq
 
 
Reacties.