"We hadden het echt naar onze zin in Schotland": Frederic Frans komt terug op zijn terugkeer naar België

24 september 2019 07:23

Enkele weken terug kwam het verrassende nieuws dat het contract van Frederic Frans bij Dundee United ontbonden was. Enkele dagen later tekende hij een contract bij 'zijn' club, Lierse Kempenzonen. Hij doet bij ons zijn relaas van enkele hectische dagen.

Vorig seizoen grepen Frans en Dundee United nipt naast de promotie naar de Schotse Premier League. Daar begon hij ook dit seizoen aan de voorbereiding, maar al gauw werd duidelijk dat het moeilijk ging worden voor hem. “Onze nieuwe coach koos steevast voor Schotse jongens en vanuit het bestuur kreeg ik ook te horen dat ze af wilden van enkele zware contracten na het missen van de promotie. Kilmarnock, een Schotse eersteklasser, was geïnteresseerd om mijn eenjarig contract over te nemen. Maar nog eens verhuizen binnen Schotland voor één jaar, dat zagen mijn gezin en ik niet zitten. Ik speelde het dan ook hard en weigerde dit transfervoorstel.”

Dus moest er een oplossing gezocht worden. Tegen het einde van de transfermarkt kwam Dundee United met een mooie geste. Het contract van Frederic Frans werd ontbonden, waardoor hij rustig kon uitkijken naar een nieuwe club, zonder de naderende deadline. “Het was moeilijk om te vertrekken uit Dundee. Ik speelde er niet lang, maar smeedde er toch een hechte band met de fans.”

Lierse Kempenzonen toonde al langer interesse, maar ook Beerschot was geïnteresseerd in de centrale verdediger. “Toen het nieuws bekend werd gemaakt dat mijn contract ontbonden was, kreeg ik het ene na het andere bericht van Lierse-supporters om terug te komen. Dat flatteert me, want dat wil zeggen dat ik toch iets achtergelaten heb toen ik hier vertrok. Ik ben ook zeer blij om hier terug te zijn, ondanks de moeilijke start die we doormaken”, aldus de aanvoerder van Lierse Kempenzonen.

Dennis Rosiers

Lierse SK
 
 
Reacties.