Gemiste kans voor vrouwen Anderlecht om Europees blazoen op te poetsen

25 september 2019 18:28

De vrouwen van RSC Anderlecht liggen uit de Champions League. En dat is toch wel een gemiste kans.

Na de heenwedstrijd tegen BIIK Kazygurt (1-1 in het Lotto Park) was het duidelijk dat er moest gescoord worden in Kazachstan, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Door de 2-0 nederlaag in het verre land werd paars-wit uitgeschakeld.

"Ons Europese parcours is al geslaagd", klonk het bij Marc Coucke na de voorrondes - waarin onder meer het sterke LSK Kvinner werd uitgeschakeld. En de uitschakeling van de Noorse kampioen mocht er inderdaad meer dan zijn. 

Maar: ondanks de verre trip naar Kazachstan had Anderlecht zich gewoon moeten plaatsen voor de volgende ronde. BIIK moet zeker niet hoger ingeschat worden dan Kvinner, waartegen het wél lukte in een kwalificatieweek waar paars-wit enorm had naartoe geleefd.

Gemiste kans

In de thuiswedstrijd in het Lotto Park in de zestiende finales slaagde paars-wit er echter niet in om opnieuw zo'n prestatie op de mat te brengen, waardoor de terugwedstrijd sowieso een heel erg harde dobber zou gaan worden. 

Dat is nu ook gebleken, waardoor Anderlecht meteen is uitgeschakeld. Een gemiste kans, want Kazygurt was van de zestien reekshoofden een van de zwakste teams om tegen te spelen. En zo mist Anderlecht ook dé kans om het tegen een échte topploeg op te nemen in de volgende ronde.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.